Home Litecoin De schepper van de Litecoin waarschuwt voor zijn eigen munt

De schepper van de Litecoin waarschuwt voor zijn eigen munt

189
0
SHARE


De koers van cryptomunten is nog maar eens geëxplodeerd sinds er vanaf zondagnacht in bitcoin futures kan worden gehandeld.

Litecoin, de vijfde cryptomunt wat marktaandeel betreft en heeft zijn waarde sinds zondag meer dan zien verdubbelen. Op dinsdag werd de Litecoin (LTC) voor meer dan 300 dollar verhandeld, dat is 110% boven de prijs in het weekend.

Maar Charlie Lee, de schepper van Litecoin, vierde dat niet zoals de meeste bezitters van de munt dat wel deden. De voormalig directeur van cryptoplatform Coinbase waarschuwde potentiële Litecoinkopers maandagavond via Twitter:

“Sorry dat ik het feestje verpest, maar ik moet het enthousiasme toch een beetje de kop indrukken”, schreef hij. “Het kopen van LTC is extreem riskant. Ik verwacht dat we de komende jaren een sterk op en neergaande markt hebben, zoals we onlangs hebben gehad toen LTC met 90% in waarde daalde (van 48 dollar naar 4 dollar). Dus als je het niet kan hebben dat de LTC naar 20 dollar daalt koop dan niet!”

Charlie Lee twitter

Foto: Twitter

Toch weerhield dat sommige Redditors er niet van uitbundig feest te voeren en nieuwe beloften te doen voor het geval de Litecoin opnieuw mijlpalen passeert.

Zo had één gebruiker, rashadthedad, gezegd één van de heetste pepers ter wereld te eten, de Carolina Reaper, en een filmpje daarvan online te zetten als de Litecoin voor oudejaarsavond door de grens van 300 dollar zou breken. Een andere gebruiker zei naakt over Wall Street te gaan rennen en daarna naar het Vrijheidsbeeld te zwemmen als de cryptomunt voor 2018 ook de grens van 1.000 dollar weet te bereiken.

Litecoin staat flink in de schaduw van bitcoin, maar heeft een trouwe schare fans, vanwege een ‘mining’-techniek die minder elektriciteit gebruikt dan die van de grote rivaal. Volgens een Britse schatting bedraagt het elektriciteitsverbruik voor de bitcoin op jaarbasis meer dan het jaarlijkse stroomverbruik van 159 landen op aarde.

De Litecoin is dit jaar met 5953% in waarde gestegen. Hier kan je live het koersverloop volgen.

Screen Shot 2017 12 12 at 9.12.55 AM

Foto: source Markets Insider

Source link